Sisindiran

Written By agung setiawan on Jumat, 17 Juni 2011 | 5:53 PM

pingping cakcak pingping toke
papang hulu momotoran
geura pecak peuting engke
bisi kaburu kotoran
mang amin dahar tamusu
mang iit ngimun na cangkir
lamun kawin make nafsu
datang hansip mawa geugendir
caringin sisi astana
melak tomat sisi sawah
mun kawin make agama
datang rohmat jeung magfiroh
sok hayang ka kadipaten
meli bandeng salawean
sok hayang jd panganten
ngarah mineng ganti pakean

...salawe dua lima
sate kodok d colok-colok
awewe jaman ayena
make anderok pa pondok-pondok
permen mentos
tahu tempe
tos ah
cape
Cai limun dina papan catur
Buah kadu na buruan
Lamun hayang loba batur
Kudu akur jeung babaturan
gunung kelud
gunung cerme
nu teu udud
jiga embe
jalan-jalan ka kota bogor
tong poho meli batagor
aya naon di jero kolor
hiji pestol dua pelor
Aya ucing dina Gang
Disamberan Ku Japati
Cik atuh Lung sabatang
Sing karunya ka Abdi
kamana jalan ka asia
tuh kaditu ka palih wetan
kamana jalan ka surga
tuh kaitu ka pangaosan
salawe 25
mobil sedan cetna hejo
awewe jaman ayeuna
bisa dangdan teu bisa ngejo
jalan-jalan ka SMP
jangan lupa bawa tempe
mentang2anak RT
cium dikit bayar gope
kaleuweung bade melak tomat
disarengngan ku sobat
eweuh obat nu mujarab
iwal ti solat
01 awipari
02 lembur nyantong
abi isin ku pak haji
gagaduhan can dipotong
kemis pahing kliwon wage
nu geulis ngising di kebon cabe
sugan teh kaliki dangdeur
boro abdi gancang ngadek
sugan teh lalaki bager
boro abdi gancang daek
obat nyamuk
katiup angin
kuring ngamuk
menta kawin
ka bandung tuluy ka bogor
ka cianjur meli bonteng
ka siksa bga kabogoh
sungutna bau sepiteng
kaduhung ngadu kaleci
meuli bubur diopakan
kaduhung boga salaki
boga bujur ditumpakan
ka bandung ngahaja ulin
meuli leupeut ditalian
kaduhung daek dikawin
liang heunceut ngagedean
kaduhung ngadu kaleci
meuli leupet di cabean
kaduhung boga salaki
liang……..ngagedean
Meuli piring di Mang Ohan
Mayarna make duit rebuan
Mun Silaing keur bobogohan
Eta leungun ulah kakarayapan
es lilin panas tiis
moal eleh ku es teler,
abdi isin ku nu geulis ,
di kicepan plok ngagoler
sa perak
sa ratus
sa lawe
di tewak
di ringkus
di …..
hayang nyatu euweuh kejo…
beasna di panggilingan…
boga minantu rada gelo…
mitohana di tampilingan….
alan-jalan ka cianjur
nijek batu ngajelegur
hanas meuli bajigur
diambuan bau bujur
 
Girimis kasorenakeun
Teu boga kumis moal enakeun…
Manuk ciung na pisitan
buah nona aratah keneh
dicium kunu kumisan
si nona kalahka jebleh
Aya listrik di masigit
caangna ka Pabrik Kina
Aya istri jangkung alit
hanjakal teu di calana
Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
cai …. ninggang ….
laun-laun jadi orok

0 komentar:

Poskan Komentar

Pembaca budiman tolong kolom komentarnya diisi ya Tks before (^_^)



Jaket Semi Kulit Berkualitas
Harga Bersaing "Bisa PO Satuan"